Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Catalog produse
Cautare
Bilonare

Bilonare

 

 

Bilonare

Untitled Document
Modelarea terenului
Modelarea solului este o veriga tehnologica alternativa în tehnologia de cultura a capsunului prin care se organizeaza la suprafata solului brazde înaltate si rigole, de diverse dimensiuni, functie de tehnologia adoptata.
Avantajele modelarii terenului sunt date de urmatoarele aspecte:
- solul se încalzeste mai repede si în profunzime, la nivelul sistemului radicular al plantelor;
- se elimina tasarea solului la nivelul plantelor, prin trecerile repetate efectuate pentru întretinerea culturii;
- existenta rigolelor printre brazde, asigura preluarea excesului de apa din precipitatii, impiedicând stagnarea apei la nivelul sistemului radicular;
- este asigurat accesul printre benzile de plante, pentru respectarea verigilor tehnologice, fara a deranja plantele sau atinge fructele;
- este usurata activitatea de recoltare, prin ridicarea nivelului de la care se recolteaza fructele;
- asigura suportul pentru amplasarea foliei de polietilena pentru mulcire si permite o buna fixare a acesteia.
- fructele raman curate.
Modelarea se poate face cu masina de modelat solul utilizata an legumicultura sau cu un echipament de bilonat solul adaptat pentru dimensiunile brazdelor specific pentru capsuni:

Executare biloni
Intins folie si sistem de picurareUtilaj de modelat solul

Maşinile de modelat solul se livrează pentru triunghiul de tracţiune standard al tractorului . Funcţie de model poate efectua în terenul arat 1,2,3 sau 4 straturi.
Unitate de modelat solul se montează prin bride la rama maşinii.Rotorul este echipat cu cuţite pe toată lăţimea de lucru. Din solul afânat de rotorul frezei, brăzdarele formează coamele, ale căror formă finală se realizează de valţurile de profilare. Brăzdarele sunt schimbabile, se pot aranja conform distanţei dintre râduri şi numărului de rânduri dorite. Cu suportul opţional suplimentar concomitent cu modelarea solului se poate efectua şi acoperirea solului cu folie.

Avantajele modelării solului:
Coama sau straturile adaptate cerinţelor plantei cultivate, se ridică peste nivelul solului, din care cauză primăvara straturile se zvântă şi se încălzesc mai repede faţă de mediul înconjurător. Drept urmare se permite plantatul sau semănatul mai timpuriu. În straturile pregătite cu maşina specială solul devine bine afânat, cu strucură fină şi bine compactată, plantele vor dezvolta rădăcini puternice. Prin această tehnologie a modelării a solului completat cu irigaţie şi protejarea solului cu folie se pot obţine recolte mai timpurii şi mai mari de cât cu tehnologiile de cultivare tradiţionale.

Câteva exemple de straturi şi coame ce se pot efectua1. Straturi late :


Lăţimea utilă 45-75 cm, înălţimea 25 cm, dar poate să fie şi diferită de aceste dimensiuni. La plantarea în rânduri duble recomandăm dimensiunile acestea. Totodată se poate completa şi cu acoperirea cu folie şi tuburi de irigaţie prin picurare.

Culturi recomandate: lubeniţa şi pepeni, castraveţii, ardeii, roşiile, căpşunii, salata, zmeura, murele.


2. Straturile duble


Dimensiunile recomandate sunt pentru legumele care nu necestă acoperire cu folie protectoare. Se poate efectue printr-un singur mers semănatul seminţelor mici, instalarea tubulaturii pentru irigaţia prin picurare.
Culturile recomandate: morcovii, ţelina, pătrunjelul, păstârnacul, cartofii.

3. Straturile triple:


În primul rând pentru rând pentru rădăcinoasele cu lungime medie, la solurile medii sau uşoare. Similar cu straturile duble se poate cupla semănatul seminţelor mici.

Culturile recomandate:morcovii, pătrunjelul .

Comanda instant - Bilonare

Nume Prenume
Email Telefon Localitate Judet
Adresa
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

spacer

fermadecapsuni.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.