Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo

Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo

Marca: Capsuni Asia ® A+ 300 fire frigo

 

 

Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo
Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo
Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo
Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo

Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo

 

 

 

 

 


Pret afișat pentru 300 fire stoloni categoria biologică A++,
dimensiune rizomă:12-16 mm

 

 
 
 

 

 

Asia

 

Origine: Cesena (Italia), BREVETTO EUROPEO N° 23759

 

Apreciere generală: Este un soi sugerat pentru toate tipurile de culturi: tunel, solar, câmp liber, gradină, hidrocultură, Grodan, etc. Chiar este REGINA FRUCTELOR.

 

Tip de plantă:este viguroasă şi productivă, cu frunze mari. Asia esteunsoide căpşuniadaptat lacondiţiileclimaticecontinentale, în zonele ploioase este recomandat cultivarea în spații protejate.

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au o coroană mare și sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Înflorirea începe cu 5 zile după Alba, recoltarea după 3 zile.

 

Fructul:de dimensiuni mari (media peste 28 gr.), cu formă lungă conică, consistența este medie, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare roşie. Asia are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

 

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. Asia preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules.

 


Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA, cu o aromă plăcută. Un soi adevarat de invidiat. Daca vrei sa-ti sochezi vecinii, este ideal - nu ezita să plantezi în grădina ta.

 


Dăunătorilor şi rezistență la boli: Asia este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de făinare este rezistentă.În culturile de producție Asia are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor. În culturile de câmp creşterea energică a plantelor protejează fructele de la brumă şi arsuri de soare. Cu toate acestea, este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).

 

 

 

ILLEGAL GROWING IS PROHIBITED, EVEN IF THE PLANTS ARE FOR PRIVATE USE.
Multiplicarea stolonilor, chiar si pentru uz propriu este interzis conform legislatiei U.E.

 

 

 

Italian short-day cultivar.
Plant is vigorous, with medium-rising habit.
Fruits are long conical shape, good consistance and skin resistance.
Large size, bright red colour and good flavour.
Picking period is medium-early. Medium early variety, suitable for central and northern areas for tunnel and open field.
More productive on healthy or fumigated soils.
Susceptible to anthracnose.

 

 

 

Cultivar unifera di origine italiana.
La pianta presenta buona vigoria, portamento medio-assurgente e buona produttività.
Frutto di forma conico allungata, buona consistenza e resistenza dell’epidermide, grossa pezzatura, colore rosso intenso, molto brillante e di elevato grado zuccherino. Varietà medio-precoce, adatta agli areali centro-settentrionali, per la coltivazione in tunnel ed in pieno campo.
Da preferirsi su terreni sani o fumigati. Suscettibile ad antracnosi.

Comanda instant - Capsuni Asia ® A++ 300 fire stoloni frigo

Nume Prenume
Email Telefon Localitate Judet
Adresa
Sunt de acord cu stocarea si prelucrarea datelor conform politicii de protejare a datelor.

Produse recomandate
spacer

fermadecapsuni.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.