Cosul de cumparaturi nu contine produse.

 
 

 

BREVET EUROPEAN N° 1849

 

Apreciere generală: soiul californian este foarte energetică și foarte productivă. Fructele sunt foarte mari, cu oformă conică lungă. Gust excelent, culori profunde şi strălucitoare. Perioada de recoltare este timpuriu. Soiul are un bun comportament vegeto-productiv, asociat cu fructe extrem de coerente şi de bună calitate, păstrare bună după recoltare, rezistență ridicată la transport.. Excelent și pentru prelucrarea industrială. Camarosa este răspândit și apreciat în multe âări europene.

 

Tip de plantă: este viguroasă şi foarte productivă, cu frunze mari. Camarosa este un soi de căpşuni adaptat la condiţiile climatice sub continentale.

 

Înflorire şi perioada de recoltare: florile au o coroană mare și sunt numeroase, cu polen viabil, parfum puternic. Este un soi TIMPURIU.

 

Fructul: de dimensiuni mari (media peste 25 gr.), cu formă lungă conică, consistența este medie, culoarea exterioară este un roşu strălucitor cu o pulpă de culoare roşie. Camarosa are excelente caracteristici organoleptice, cu o bună perioadă de păstrare. Cu un randament ridicat de fructificare.

 

Productivitate: o plantare timpurie este indicat. Camarosa preferă un sol bine drenat,
dar nici prea nisipos, cu brazde (biloni) ridicate. Deoarece el este sensibil la oidium, în interiorul tunelului planta are nevoie de o aerisire costantă. Având în vedere mărimea mare a fructelor este ușor de cules. Media de producție pe plantă este foarte mare - în condiții optime de cultivare.

 

Puncte forte: productivitate foarte mare, fructe uniforme, frumoase, marimea fructelor: EXTRA, cu o aromă plăcută. Un soi adevarat pentru culturile comerciale de căpșuni.

 

Dăunătorilor şi rezistență la boli: Camarosa este sensibil la Colletotrichum acutatum (Anthracnose), dar la majoritatea bolilor de făinare este rezistentă. În culturile de producție Camarosa are nevoie de o doză mai mare de fertilizare şi un bun echilibru de micro-macro elemente (fier, mangan, etc.). În sere şi tunele, este important să se evite umiditatea ridicată şi temperaturile de noapte mari fără ventilație, deoarece aceste condiţii climatice pot reduce fermitatea şi productivitatea plantelor. În culturile de câmp creşterea energică a plantelor protejează fructele de la brumă şi arsuri de soare. Cu toate acestea, este important să execute preventiv tratament împotriva putregaiului cenuşiu (Botrytis cinerea) şi putregaiului de rădăcină (Rhizoctonia fragariae).

 


ILLEGAL GROWING IS PROHIBITED, EVEN IF THE PLANTS ARE FOR PRIVATE USE.
Multiplicarea stolonilor, chiar si pentru uz propriu este interzis conform legislatiei U.E.

 


 

Californian cultivar, very vigorous and highly productive.
The fruits are very big, with a long conic shape.
Excellent taste, deep and bright colour. The harvest period is medium early.
The variety has a good vegeto-productive behaviour, associated to highly consistent and good fruits.
Excellent for industrial processing.
It is suitable both for the use of fresh and cold storage frigoplants.

 

 

 

Varietà californiana, molto vigorosa e di elevata produttività.
I frutti sono molto grossi, conico-allungati, di ottime caratteristiche gustative di colore intenso e brillante con prolungata "shelf-life”.
L’epoca di raccolta è medio-precoce.
La varietà presenta un buon comportamento vegeto-produttivo associato a frutti di elevata consistenza e bontà.
Ottima per la trasformazione industriale. Si adatta all’utilizzo sia di piante fresche che frigoconservate.

» Stoloni Căpșuni » Camarosa

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.
spacer

fermadecapsuni.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.