Cosul de cumparaturi nu contine produse.

 
 
 

ELEGANCE®

Varietate adaptata la climatul continental, rezistenta la temperaturi scazute. Detine caracteristici productive foarte ridicate, cu recolte mari si constante. S-a demonstrat a fi potrivita pentru infiintarea diverselor tipuri de culturi, cu posibilitatea unei a doua recolte de vara. Plantele din categoria A + si "Waiting Bed" sunt foarte potrivite pentru productiile din extra sezon (productie de toamna, cultura hidroponica). Fructul este mediu-mare, de forma regular-conica. Culoarea este rosu omogen, de intensitate medie si foarte stralucitoare. Pulpa de culoare rosu intens la maturitatea completa, consistenta, cu gust dulce si aciditate medie, aromata. Este rezistenta la manipulare si transport.
Soiul de căpșuni Elegance, unul dintre cele mai performante soiuri de căpșun nou obținute la Institultul East Malling are menirea a înlocui soiul Elsanta atât de răspândit în Europa având aceeași grupă de timpurietate dar cu calitați mult superioare.

Caracteristicile plantei
Acest soi de căpșun Elegance are creștere a tufei mai viguroasă decât Elsanta, creștere erectă, foliaj bogat dar cu bună expunere a fructelor în tufă, pețioluri florale mai lungi pentru o recoltare ușoară.Elegance este foarte rezistent la frig și ger, nu este predispus la înghețarea florilor având o înflorire mai tardivă. Atuul acestui soi Elegance este rezistența la bolile de rădăcină, la mana coletului (Phytophthora cactorum) și verticilioză (Verticilliun dahliae) comparativ cu Elsanta care este susceptibil la aceste boli care fac tot mai multe probleme în Europa în ultimii ani. Este ușor sensibil însă la făinare.

Caracteristicile fructelor
Fructele la soiul Elegance se remarcă prin aspect comercial deosebit de atractiv, culoare roșu deschis, aprins, strălucitor, forma conică ușor turtită, foarte uniforme. Alt avantaj este calitatea I a fructelor, majoritatea fructelor sunt mari (35 g)cu fermitate bună, păstrare la fel de bună ca și la Elsanta. Fructele sunt rezistente la crăpare în perioadele cu exces de umiditate și mediu rezistente la putregai.

Recoltarea
Perioada de recoltare la soiul Elegance incepe cu 3-5 zile mai tărziu decât Elsanta adica 5-7 iunie în Transilvania, însă acestă perioadă este mai extinsă pănâ la 4-5 săptămâni. Producțiile sunt mai ridicate decât la Elsanta, Polca și Senga/Sengana cu performanțe excelente în sistemul de cultură la 60 de zile. Producțiile pot depăși 40 tone/ha sau un kg/plantă la o tehnologie avansată de fertiirigare.

» Stoloni Căpșuni » Elegance

Momentan nu sunt introduse produse in aceasta sectiune.
spacer

fermadecapsuni.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe site se considera acceptare politicii de utilizare cookies.Pentru o experienta mai buna in site-ul nostru folosim si sisteme de analiza si marketing conform politicii de protejare a datelor.